De regels van online poker

Poker leren ? Pokeren leren via deze website!

Alle populaire pokerspellen ter wereld, waaronder Texas Hold ‘em, Omaha en andere, zijn beschikbaar op onze site. Op onze pagina Poker Games vind je de volledige reglementen voor elk type spel.

Wat zijn je strategieën om te winnen?

De speler die de hoogste hand heeft als alle kaarten aan het eind van de hand worden getoond – de showdown genoemd – of de speler die de laatste niet-gecallde inzet doet en daardoor wint zonder dat er een showdown nodig is, is gewoonlijk de winnaar van elke pokerhand.

De eerste stappen

Een gedwongen inzet komt vaak voor in pokerspellen, zoals de Grote Blind en de Kleine Blind in Hold ‘em en Omaha. In elke specifieke pokerhand, vormen deze gedwongen inzetten de initiële pot, die de eerste motivatie is om te winnen. De pot wordt veel groter naarmate de actie verder gaat in de volgende inzetrondes.

Het delen van kaarten en inzetrondes

De spelers wordt vaak gevraagd om te draaien nadat de eerste kaarten zijn gegeven, met de klok mee rond de tafel.

Als de spelers aan de beurt zijn, hebben ze meestal een van de volgende drie opties:

Check – Checken is het afwijzen van de mogelijkheid om een inzet te plaatsen. Spelers kunnen alleen checken als er in de huidige ronde nog geen inzetten zijn geplaatst, en Checken roteert de activiteit met de klok mee. Als alle actieve spelers Checken, eindigt het spel met de spelers die nog in het spel zitten.

Spelers mogen inzetten als niemand anders in de huidige ronde een inzet heeft geplaatst. Nadat een inzet is geplaatst, moeten andere spelers ‘callen’ door de kans te evenaren.

Fold – Als een speler foldt, verliest hij zijn kaarten en kan hij niet winnen of handelen in de huidige hand.

Spelers mogen callen als andere spelers gedurende de ronde hebben ingezet. De bellende speler moet evenveel inzetten als de grootste inzet.

Verhoging:Als andere spelers hebben ingezet, moet de verhullende speler evenveel inzetten als de hoogste inzet en een grotere inzet doen. Om in het spel te blijven, moeten alle volgende spelers de verhoging callen of opnieuw verhogen (‘re-raise’).

Verschillende inzetrondes worden gebruikt in andere pokervarianten. De twee populairste pokervarianten ter wereld, Texas Hold ‘em en Omaha, hebben inzetrondes pre-flop, flop, turn en river.

Pre-flop inzetten beginnen voordat er gemeenschappelijke kaarten zijn gedeeld; flop inzetten vinden plaats nadat de eerste drie gemeenschappelijke kaarten zijn gedeeld; turn inzetten vinden plaats na de vierde gemeenschappelijke kaart, en river inzetten vinden plaats na de vijfde en laatste gemeenschappelijke kaart.

De hand eindigt als alle spelers gelijk hebben of folden (als er geen inzetten zijn gedaan, is de band compleet als iedere speler heeft gecheckt). Als de inzetronde of hand eindigt, begint de nieuwe deelen inzetronde.

Hier volgt een voorbeeld van een Texas Hold ‘em hand nadat alle kaarten gedeeld zijn. Om een straight te maken met zowel je hole cards als drie van de gedeelde community cards, heb je zowel je hole cards als drie van de gedeelde community cards nodig.

Showdown

Na de vorige inzetronde moeten de overgebleven actieve spelers hun handen laten zien of ‘declareren’, en de best gerangschikte hand wint de pot.
De spelers maken hun handen gewoonlijk in volgorde bekend in plaats van allemaal tegelijk. Meerdere spelers kunnen één pot delen, afhankelijk van de spelregels en hoe de hand van elke speler zich verhoudt tot die van zijn tegenstanders.
Inzetlimieten: Inzetlimieten zijn het bedrag dat spelers mogen inzetten om hun inzet te verhogen. No-limit, pot-limit, en fixed-limit pokerspelen komen allemaal voor.
In no-limit poker kan elke speler elk bedrag inzetten of verhogen tot en met zijn hele stack (het totale aantal fiches dat hij op een bepaald moment heeft).
Potlimit:In een potlimit pokerspel kan elke speler inzetten of verhogen tot de grootte van de pot.
Vaste limiet: Bij poker spelen met vaste limiet kan elke speler slechts een bepaald bedrag callen, inzetten of verhogen. Het vooraf bepaalde bedrag van elke inzetronde wordt vooraf bepaald.

De kleine en grote blinds in No Limit- en Pot Limit-spellen staan vermeld in de kolom ‘Inzet’ in de PokerStarslobby, terwijl de inzetbedragen in de vermelding voor Gemengd spel de inzetbedragen voor Limit-spellen zijn.

Tafelinzetten en all-in

Een speler kan gedwongen worden om een horloge, auto of ander waardevol bezit in te zetten om in het spel te blijven. Dit is niet hoe poker normaal gesproken in het echte leven wordt gespeeld!
Alle spellen op onze site zijn ’table stakes’, wat betekent dat alleen de fiches die aan het begin van elke hand in het spel zijn tijdens het schrijven gebruikt kunnen worden. De ‘All-In’-regel, die gebaseerd is op de ’table stakes’-regel, stelt dat spelers niet gedwongen kunnen worden een pokerhand te verspelen omdat ze niet genoeg fiches hebben om een inzet te callen.
Een speler wordt All-In verklaard als hij niet genoeg fiches heeft om een inzet te vragen. Alle daaropvolgende actie onder andere spelers vindt plaats in de aparte pot,’ die de All-In speler niet mag winnen. Up until his final gamble, the player is eligible for a part of the pot. There may be multiple side pots if more than one player goes All-In during a hand.

Author: Rick Walker