Voormalig snookerkampioen verbannen door gokken

Poker leren ? Pokeren leren via deze website!

Voormalig snookerkampioen verbannen door gokkenDe professionele snookerspeler Stuart Bingham mag zes maanden lang niet meer aan officiële snookerwedstrijden deelnemen. Hij heeft namelijk de gokregels van de World Professional Billiards en Snooker Association (WPBSA) overtreden door op matches waaraan hijzelf deelnam te gokken. De WPBSA laat het helemaal niet toe dat spelers gokken op matches waarin ze zelf betrokken zijn. Logisch, want anders kunnen ze de winst van het spel in hun eigen voordeel keren.

Gegokt op eigen wedstrijden

Bingham geeft zelf toe dat hij voor een klein bedrag heeft gegokt op eigen snookerwedstrijden met twee accounts op eigen naam en via drie proxyaccounts. Via een derde partij heeft hij ook gegokt op high break scores.

De WPBSA is er echter van overtuigd dat Binghams gokken veel grotere proporties aannam dan dat de snookerspeler zelf toegeeft. De hoorzitting vond dat er genoeg bewijslast is die aantoont dat Bingham gedurende een periode van 7 jaar regelmatig gokte op snookerwedstrijden, onder meer die van hemzelf. Daarbij zou hij gebruik hebben gemaakt van verschillende proxyaccounts en een account op naam van zijn manager.

Boete en speelverbod

De WPBSA wilde met deze gokovertreding van Bingham een voorbeeld stellen. Bingham kreeg daarom een sanctie die een boete van 20.000,- pond en een zes maand durend speelverbod inhoudt. De WPBSA erkent dat Stuart een groot snookerspeler is met veel competitiedrang. De associatie vermoedt niet dat de nummer tien snookerspeler van de wereld zijn eigen matches heeft vervalst. Maar WPBSA wil geen uitzondering op de regel maken. “Spelers moeten begrijpen dat ze niet kunnen gokken op snookerwedstrijden, zelfs niet als ze er niet aan deelnemen”, klinkt het bij de associatie.

Eerlijk spelen duurt het langst

Een gokspel is onvoorspelbaar voor elke betrokkene. Zowel deelnemer als organisator weten niet hoe de kaarten zijn geschud, waar het rouletteballetje terechtkomt, enzovoort. Zodra er kennis omgaat in het spel of er de mogelijkheid bestaat dat iemand een kans in zijn/haar voordeel kan keren, worden de fundamenten van het gokspel ondermijnd. Eerlijk spelen duurt het langst. Gok dus niet op eigen snookerwedstrijden. Maak dus geen gebruik van frauduleuze technieken tijdens poker of welk ander gokspel dan ook.

Author: Rick Walker