Waar wonen de grootste gokkers?

Poker leren ? Pokeren leren via deze website!

Het onderzoeks-/adviesbureau H2 Gambling Capital heeft een onderzoek uitgevoerd onder de volwassen gokkers in elk land. Ze zochten uit hoeveel de gemiddelde gokker kwijt is aan het gokken in casino’s, loterijen en sportweddenschappen. Hierbij werd zowel het legale als het illegale circuit onderzocht. Als we jou zouden vragen om op basis van deze informatie te bepalen waar je verwacht dat de grootste gokkers ter wereld wonen, wat zou je dan antwoorden? Amerika of China misschien? Het antwoord zal je vast verbazen.

Australië laat nr.2 ver achter zich

Dit is de top 10:
1. Australië
2. Singapore
3. Ierland
4. Finland
5. Verenigde Staten
6. Nieuw-Zeeland
7. Canada
8. Noorwegen
9. Italië
10. Groot-Brittannië

australia gamblingAustralië is dus het land waar het meest wordt uitgegeven aan gokken, gevolgd door Singapore. De Australische gokker besteedde in 2016 het bedrag van 932 euro per persoon aan gokken. Het totale bedrag ligt op 17,2 miljard euro. Dat is waarschijnlijk te danken aan het feit dat Australiërs veel meer verleid blijken te worden, doordat er in elke pub of uitgaansgelegenheid wel een gokautomaat staat. In totaal vind je in dit land het aantal van 197.000 gokautomaten.

En Nederland en China dan?

Het verschil tussen de nummer 1 en nummer 2 is enorm, namelijk 40%. Het kleine kikkerlandje waar wij in wonen heeft gokkers die in 2016 voor bij elkaar nagenoeg 2,2 miljard euro vergokten. Hollandse gokkers zijn duidelijke en stuk zuiniger aangelegd en besteedden maar 170 euro per persoon per jaar. Dat is circa 14 euro per maand. China komt overigens niet eens voor in de top 10. Dat is logisch te verklaren. Ze gokken daar namelijk wel veel, maar de bedragen liggen veel lager. Chinezen hebben een laag inkomen en hebben daardoor ook niet veel uit te geven vergeleken met andere landen.

Deze informatie is handig meegenomen wanneer je bij het pokeren tegenover een Australier zit dan weet je namelijk dat hij graag gokt en je kunt dan beter je kansen inschatten. dit is 1 van de vele tips van

Author: Rick Walker